welkom op de website van Ernst en Cynthia

Marathon van Rotterdam 2017

Op vrijdag 7 april ben ik samen met Cynthia mijn startbewijs gaan ophalen in de Expo in het WTC gebouw. Cynthia kon dan gelijk haar gewonnen kaartjes voor de ere-tribune ophalen die ze had gewonnen bij de OV-Miles. Hier en daar nog wat gelletjes gekocht en een Milestonepod. Met een Milestonepod kan je zien hoe jij je been beweeg en hoe je voet neerkomt. Dus 2 gekocht, 1 voor Cynthia en 1 voor de ondergetekende die de zondag erna ze eerste marathon zou lopen. Uiteraard heb ik ook me naam op de wall-of-fame opgezocht van alle mensen doe meedoen aan de marathon en de 1/4 marathon. Zondag ben ik op tijd richting de start gegaan. De hele ochtend voor de start al vele berichtjes gehad met succes wensen en allemaal beantwoord. Ik sta na ruim een jaar trainen klaar in het startvak, Wave 5. Dan begint Lee Towers met het zingen van You'll Never Walk Alone. Daar krijg je gewoon kippevel van hoe hij het zingt en hoeveel mensen (waaronder ik) mee staan te blerren ermee. Iets meer dan 35 minuten later kan ik met de rest van mijn wave van start. Vlak voor de eerste prikpunt ga ik nog ff vlug me zenuwen eruit plassen en away I go!! Vrij snel na de start ga je voor het eerst de Erasmusbrug over. Na 10 km kom je de cast van de top-musical de Marathon tegen (die liepen de eerste 10 km mee kwam ik later achter) en ze stonden daar allemaal zoveel mogelijk mensen high 5's te geven voor energie om door te gaan. Geweldig dat die mensen tijd vrij maken om daar te blijven staan (en mee te doen de eerste 10 km meelopen) en mensen aan te moedigen!! Ik ga vlug verder daarna om bij de slinge uit te komen waar Cynthia zou staan om me aan te moedigen. Ik spot haar meteen aan haar grote roze hoed en het bord dat niemand rent zoals Ernst!! Na een stevige zoen ga ik vlug verder. Ik  lig op dit moment goed op schema vindt ik zelf op dat moment. Na bijna 27 km ga je alweer de Erasmusbrug over (vlak daarna is het 27 km namelijk) en daarna draai je de Westblaak op waar Cynthia weer stond, weer een stevige zoe, n gegeven en een flesje AA drank in onvangst te hebben genomen van der en lekker slokjes ervan te nemen ga ik verder voor de laatste ca. 15 km. Na de kubuswoningen kom je daarna aan bij het Kralingse bos aan, waar het al zeer zwaar was vanwege de verschrikkelijke warmte. Bij een km of 34 kom je de aanmoedigingsborden tegen en nadat ik ove de eerste mat liep verschijnt Cynthia op het grote scherm om te zeggen dat ik het bijna geflikt had om me eerste marathon te lopen. Ondanks de hitte zet ik door, wel vaker wat wandelen tussendoor maar ik zal em potjandorie uitlopen, luister maar naar Gerard uit de film de marathon, daar moest ik vaak aan denken. Bij 35,5 km zie je daar ineens je collega Tosca met haar man Harrie staan, beide high 5 gegeven en door,  ik  moest nog ff de marathon uitlopen. En dan kom je voor de laatste keer onder de Kubuswoningen door, en toen wist ik het 100% zeker dat ik het zou halen. Vlug doorlopen om de de hoek om te gaan en de Coolsingel op te draaien. Zo gezegd zo gedaan. Daarnaa liep ik al springend en juigend verder om een sprintje te trekken naar de eindstreep. Ik hoorde Cynthia van rechts roepen dat ik het geflikt had om me eerste marathon te lopen, om daarna vol trots de finish streep over te gaan na 5:22:40.Het was me gelukt, nummer 1 van mijn bucketlist gedaan!! Me medaille opgehaald en laten graveren om lekker naar huis te gaan. Thuis me medaille aan de rest van de familie geshowt, daarna lekker gedoucht en me helden maaltijd van Biefstuk met pepersaus en aardappelbolletjes opgegeten, en natuurlijk wederom alle berichtjes van succes wensen als antwoord op mijn bericht (met foto) dat ik het had gehaald. Na een week na het uitlopen en dat ik het opschrijf hier, kan ik nog steeds groot grijnzen aan de gedachte dat ik, Marathon Man, me eerste marathon heeft uitgelopen. Volgend jaar weer de hele marathon voor mij, want ik wil een super marathon master worden!!

Groetjes Ernst aka Marathon Man

p.s. ik ben al begonnen met trainen voor volgend jaar (deze eerste week al 23 km gelopen)

Heading

Donec id elit non mi porta gravida at eget metus. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Donec sed odio dui.

Heading

Donec id elit non mi porta gravida at eget metus. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Donec sed odio dui.

Heading

Donec id elit non mi porta gravida at eget metus. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Donec sed odio dui.